Основни тенденции в паркетните настилки през 2015 година

Основни тенденции в паркетните настилки през 2015 година
Дата на създаване : 2015-03-19 Прегледи : 6196 Коментари : 0

Дългогодишната ни любов към дървените настилки нникога няма да отслабване. Получаваме все по-голям брой въпроси за най-популярните и трайни тенденции. Какви са новите посоки през 2015г.? Какви са най-новите тенденции в бранша, а също така и сред архитектите, дизайнерите и феновете на дървените подови настилки.

Ярки подове
опърпания шик среща стила Бохо

Любов към цветовете. Кой каза, че не можем да рисуваме върху нашите дървени подове в крещящо розово, дълбоко оранжево или дори бордо? Пода може да се превърне в творчески акцент на стаята, предлагайки живо, вълнуващо и красиво платно, на което може да се базира интериора на помещенията. Не забравяйте за довършителното лакиране и пода ви ще издържи в продължение на векове и ще изглежда удивително, дори в участъците, където има голямо натоварване.

 

Шарени дървени подове
традиционен чар

Познавате ли някой художник? Или може би Вие сте творческа натура? Защо да не рисувате различни елементи и форми на вашия под? Нарисувана лодка с приказни замъци и ярки цветя? Прости ивици или контрастни оттенъци, килим нарисуван в центъра, шарени цветове, които да допълват мебелите в стаята и всякакви други елементи...

     

Избелени с вар дървени подови настилки
свежо,
модерно и готино

Избелването с вар първоначално е било използвано за защита на дървения материал. Но в днешно време този процес се използва за придаване на състарен вид на настилката. Да, вече „занемарения шик“ е класически интериор. Така че защо да не вдъхнем свеж нов живот в една стара и износена настилка? Избелването ще подчертае естествената структура на дървото и ще внесе повече светлина. Избелването с вар е една от днешните най-горещите интериорни тенденции.

Традиционния варов разтвор за избелване се прави от варовик и калциев хидроксид. Някои хора все още използват традиционната рецепта, но иновативно е бялото пигментирано масло или разредена боя. И двата варианта придават един и същ ефект. Приложено върху масивен паркет ще озари вашия под и ще създаде отворена структура да дървото. Може също да се оцвети в кремаво или сиво, лавандула или бледо синьо.

 

Черно дюшеме
елегантно и шик

Ако искате да създадете бърз и силен ефект по сравнително прост начин, то тогава черния под е идеалния вариант. Черния цвят на настилката ще придаде на помещението изтънченост и топлина. Ако искате да създадете богато и зрелищно усещане просто добавете силен гланц.

Черното допълва всеки цвят, тон и светлосянка. Опитайте се да поставите пъстра картина на тъмна стена - тя веднага ще вдъхне живот. Никога няма да постигне същия ефект, ако поставите същата картина на бялата стена.

Същото важи и за подовете. Ако искате да превърне обикновената стая в нещо доста необичайно, оцветете в черно или тъмно паркета. И не се страхувайте, че тъмния под ще направи стаята тъмна. Всъщност това е точно на обратно. Тъмните и черни цветове отварят пространство.

     

Ъгли на помещенията
Flower Power

Изисуваните дървени подови настилки не са новост. В различните страни хората декорират подовите настилки по много различни начини. Вземете ъглите например. Можете да оставите пода естествен, просто трябва да се завърши с подходящ лак, който има за цел да подчертае красотата и да защити настилката. А може да развихрите въображението си и да изрисувате ъглите на вашия дървен под. Това може да бъде вашето творческо пространство.

Може да изберете един различни стилове, прости или сложни елементи. Може да на рисувате черни, кремави или бели широки ивици около ъглите за да се подчертае пространството и да направи тавана да изглежда по-висок. Използвайте уменията на някой художник, за да нарисува красиви сърца, пеперуди или цветя. А може да се отиде и по-далеч, нарисувайте абстрактни модели или някакви други форми, които са ви по вкуса. Само не забравяйте приложите правилното финишно покритие за защита на вашата работа.

 

Рециклирана дървена настилка
Еко отговорност в най-чиста форма

Не е нужно винаги да се купува нова настилка. Защо да не се намерят хубави и здрави стари дъски и да се реновират? Това винаги ще бъде по-евтино от купуването на нова настилка и можете да спестите доста просто като не се налага да плащате за същото качество на чисто ново дърво.

Вземете стар паркет и вие ще можете да пресъздаде традиционен стил, което излиза доста скъпо, ако трябва да се постигне с нов паркет.

Това също е много популярна тенденция.

     

Незавършен
Чисто гол!

Сред някои клиенти “използвания“ вид е изключително популярен в момента. Незавършения паркет е просто красив сам по себе си. Можете просто да намерите стари дъски, да ги почистите добре, да се отървете от прахта и замърсяванията и да ги ползвате отново, каквито са.

С времето, вие и вашето семейство ще добавите патина на пода – повърхността ще се търка, удря, ще се разливат течности и ще се изпускат предмети. Колкото повече недовършения под страда, толкова по-добре и по-добре ще отразява оживения и щастлив живот на семейството ви.

 

Перфектно лакирано
обикновено дюшеме

Не е нужно да украсявате пода по някакъв специален начин. Красивата и атрактивна дървена настилка може да бъде впечатляваща и просто като се лакира до съвършенство.

Това означава подсилване на оригиналния цвят чрез лакиране до силен блясък, тогава паркета просто ще сияе.

За съвети относно най-добрите дървени подови настилки за вашия дом не се колебайте да се свържете с екипа на К ФЛООР.

© by www.esbflooring.com